русукр

Студентів ПТУ №27 вчать, як готувати кримськотатарські страви

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

 

Янтик, чебуреки, плов. Як готувати кримськотатарські страви навчають кухарів-кондитерів у Генічеському ПТУ № 27. Студентам ці навички знадобляться у подальшій роботі, адже ці страви популярні у закладах на морському узбережжі.

Викладачка спеціальних дисциплін Генічеського ПТУ № 27 Ельміра Сідлак сьогодні проводить майстер-клас для першокурсників. Янтик вони готують вперше. В училищі жінка викладає 14 років. Говорить, намагаються готувати страви різних народів.

ВІДЕО - перегляд

Вікторія Гаркуша повторює за викладачкою. Кримськотатарські страви готувала раніше але сьогодні, говорить, чекає на професійні секрети.

“Вдома вже був такий досвід, але тут якісь секрети, нові технології хочу дізнатись, думаю, що буде цікаво”.

 

 

Едіє Асанова готує поруч з Вікторією. Дівчина – кримська татарка,тому національні страви вдома на столі постійно. Говорить, часто готують плов, чебуреки, і у кожної господині є свої секрети.

 

 

Кримські татари проживають у Генічеському районі, тому попит на знання страв їх національної кухні є завжди , говорить директорка училища Олена Анікєєва. 5 років тому кримськотатарську кухню включили в навчальні плани. Студентам новація сподобалась, розповідає директорка.

Це різноманітність, їм цікаво, влітку у нас багато продають чебуреки, плов, багато наших студентів працюють на Арабатській стрілці, в пансіонатах, в кафе, у нас дуже великий ринок праці, тому ми задаємо нові направлення у вивченні цих тем“.

г. Геническ, ул.Ковпака,36
05534-30234; 05534-30236; 05534-30238

Показать на карте

 

ПТУ №27 г. Геническ © 2012-2013
Все права защищены