русукр

Кухар-кондитер

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.

Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.

Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак, творчу натуру.

Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв.

Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.

Наш народ любить і готує страви української національної кухні, чимало з яких зажили світової слави.

Важка, але одночасно цікава професія кухаря, вона приносить людині велике моральне задоволення.

Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.

Професія КУХАР-КОНДИТЕР – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь.

Кондитер повинен мати стабільну увагу, мати розвинене наочно – ділове та просторове мислення. Кондитер готує безліч ніжного печива, смачних цукерок, безліч спокусливих пирогів, тортів та тістечок – все це належним чином оцінять усі без винятку гурмани.

Були часи, коли в неділю обов’язково пекли пироги. Зараз пиріг частіше пече кондитер.

Найбільше захоплення викликає незвичайна випічка. Завдяки свіжим та якісним продуктам, безліччю спецій та прянощів, ароматичним речовинам у наш час досить просто приготувати смачний недільний пиріг, святковий торт або вишукану випічку до горнятка кави чи чаю.

Протягом навчання учні здобувають кваліфікацію кухаря-кондитера четвертого розряду.

Професійно-теоретична та професійно-практична підготовка проводиться в кабінетах «Технологія приготування їжі», «Устаткування підприємств харчування», кухні-майстерні, лабораторії, залі для обслуговування відвідувачів. Учні разом з майстрами виробничого навчання працюють над різними інноваційними проектами в умовах інтенсивного розвитку рекреаційного комплексу Арабатської стрілки, де страви готуються в сучасних умовах.

Після закінчення навчання випускники можуть працювати на підприємствах різних форм власності. Приватні підприємці, власники кафе та ресторанів, охоче співпрацюють з навчальним закладом, складають угоди на проходження виробничої практики, а після отримання диплому радо приймають на роботу.


м. Генічеськ, вул.Ковпака, 36
05534-30234; 05534-30236; 05534-30238

ПТУ № 27 м. Генічеськ © 2012-2013
Всі права захищені