русукр

Новости

День вишиванки!

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

З Днем вишиванки!!!



 

Відбувся вечір-реквієм «Гірка пам’ять»

 

Сьогодні, 17 травня в м. Генічеськ у ПТУ-27 відбувся вечір-реквієм «Гірка пам’ять» присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та Дню боротьби за права кримськотатарського народу. На заході були присутні заступник голови Генічеської райдержадміністрації Гульнара Бекірова заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, колишній політв'язень Кремля Едем Бекіров, директор ПТУ-27 Олена Анікєєва, Альона Ізмаєва, директор ВПУ-17 Ігор Маслов та представники Генічеської міської ради.
Висловлюємо подяку організаторам заходу за проведений захід.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день гігієни рук

 

 

Щорічно 5 травня за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я світова спільнота відзначає Всесвітній день гігієни рук.
Дата цього заходу обирається не випадково: 5-й день 5-го місяця символізує 5 пальців на кожній руці людини.
Оскільки руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів, гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань.

Тож нагадуємо, навіщо потрібно мити руки і коли це треба робити.

  • Руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження патогенних мікроорганізмів. Адже на наші руки потрапляє чимала кількість мікробів. В результаті навіть незначних подряпин чи ран, вони можуть викликати вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо.
  • Гігієна рук є захистом проти нових і виникаючих стійких до антибіотиків інфекцій. Зокрема, такий захист кардинально зменшує ризики підхопити небезпечні хвороби на кшталт COVID-19 та інших респіраторних вірусів, кишкових інфекцій, вірусу гепатиту А та ін.
  • Найбруднішими предметами, яких торкається майже кожна людина щодня, є телефони та гаджети, клавіатура та мишка комп’ютера, письмові столи, кнопки ліфта, вимикачі світла, дверні ручки та усі поруччя, особливо - у транспорті.
  • Тож не забувайте мити руки обов’язково:

 

  1. після повернення з вулиці - додому або на роботу;
  2. на початку та в кінці робочого дня;
  3. до, під час і після приготування їжі;
  4. після відвідування туалету, до та після зміни підгузку дитині;
  5. до і після догляду за хворими;
  6. перед використанням контактних лінз;
  7. після кашляння, чхання, видування носа;
  8. після кашляння, чхання та після контакту з будь-якими біологічними рідинами;
  9. після контакту з тваринами тощо.

 

  • Також важливо мити руки - правильно. Тобто не менше 40-60 секунд. Адже вода і звичайне туалетне мило самі по собі не знищують мікроорганізми, а ефективність гігієни залежить лише від ретельного тертя долоней. Потрібно приділяти особливу увагу таким ділянкам: зовнішня поверхня долонь, проміжки між пальцями, пучки пальців та великі пальці.
  • Для миття рук рекомендують використовувати рідке мило з дозатором. А для висушування - одноразові паперові рушники (у громадських місцях) або індивідуальний тканинний рушник. Важливо закривати кран, не торкаючись його чистими руками. Краще це зробити використаним паперовим рушником.

 

Знайте, що правильне миття рук

допомагає видалити до 90% мікробів з долоней!

 

ДЕНЬ КОНДИТЕРА

Чи випадково так вийшло або ж в цьому спостерігалася якась закономірність, але споконвіку кухар і кондитер були трохи різними професіями, які в свою чергу вимагали своїх, особливих талантів і якостей. Звичайно ж кондитер - це професійний кухар, але його майстерність цілком присвячено створенню десертів, випічки та інших кондитерських виробів. У цьому мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезне творча уява і навіть знання в галузі архітектури, скульптури, а так само художнього мистецтва. Кондитер зобов’язаний прекрасно розбиратися не тільки в продуктах, але і в їх поєднаннях, складі, термінах та умовах зберігання.

Історія кондитерського мистецтва своїм корінням йде в глибоку старовину і нерозривно пов’язана з активним використанням меду, а потім і цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії приблизно в 850-му році нашої ери. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого поширення спочатку в Італії в кінці XV-початку XVI століття. Це сталося з появою цукру в тих регіонах. До тих пір всі основні солодощі в Європі купувалися на Сході переважно у арабів, одних з родоначальників кондитерської справи в стародавньому світі.

Цікаве походження слова «кондитер». Спочатку це було італійське дієслово «кандіере», що означало «варити в цукрі». Це слово збігається з латинським дієсловом «кондитор», що означає майстра, який приготовляє їжу на професійному рівні. Відомо, що римляни називали так кухарів. Цілком можливо, що це випадковий збіг, проте з поширенням цього чудового мистецтва далі по Європі, вже в XVIII столітті цих віртуозів почали називати кондитор, а потім і кондитерами.

Багато хто з нас далеко не байдужі до різного роду солодощів і звичайно ж добре в цьому всьому знати розумну міру. Але не можна не відзначити той факт, що без солодощів, без кондитерських виробів і випічки важко уявити собі будь-яке свято. Будь яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів.

Офіційне міжнародне професійне свято кухарів і кулінарів було засновано за ініціативою Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004-му році. Дата святкування цього дня - 20-е жовтня. Разом з тим не можна не відзначити, що саме кондитерам вдається робити наше життя трішечки солодшим, вносячи в неї частинку непередаваною теплоти і затишку і вони цілком заслужили свій власний професійний святковий день. Примітно, що навіть сувора і прагматична Радянська влада, яка пішла, надавала кондитерській справі вельме високе значення.

Так - День кондитера, за версією проекту DilovaMova.com, пропонується відзначати 3-го травня. У день, коли в далекому 1932-му році постановою Ради Народних Комісарів був створений окремий Всесоюзний Науково-дослідний інститут кондитерської промисловості, який впритул зайнявся вивченням якісних властивостей промислової сировини і її раціональним використанням, скороченням втрат у виробництві, модернізацією та удосконаленням виробничого устаткування, використовуваного при виготовленні кондитерських виробів, а також поліпшенням якості продукції, що випускається, освоєнням нових видів, вдосконаленням методів контролю за їх якістю.

У цей День ми поспішаємо привітати всіх наших чудових кондитерів! Нехай і у вашому житті відбивається наша частинка тепла і любові! Спасибі Вам за смачні і приємні моменти, які ви даруєте всім нам! Зі святом Вас і творчих успіхів!


 

Наказ №106 "Про продовження дії наказу №102 від 16.04.2021 року"

 

РАЗОМ В ОДНІЙ КОМАНДІ

На території Генічеської міської територіальної громади, в період з 07.04.2021 року по 17.04.2021 року були проведені  навчальні збори загонів ТРО.

Для підтримки бойового духу, фізичного стану військовозобов’язаних та резервістів військової частини А 7363 батальйону територіальної оборони, під керівництвом  директора Анікєєвої О.М., заступника директора з навчально-виробничої роботи  Четиріної Т.В. майстри виробничого навчання ПТУ-27 м. Генічеська Бородай С.О., Баштирєв І.М., Ігнатова В.А., Карпенко І.В., Скрипка Н.А., Шаповалова О.П., Чудакова О.О., Бузовська С.П.  забезпечували триразовим  харчуванням. Їжу готували в їдальні училища   з доставкою до місця проходження тренувальних зборів.

Смачно приготовлена їжа піднімала настрій і бажання бути завжди в строю.


 

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

 

7 квітня Всесвітній день Здоровь'я

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

 

"Людина - найвищий продукт земної природи.

Але для того, щоб насолоджуватися скарбами природи,

людина має бути здоровою, сильною та розумною".

І. Павлов.

«Доброго здоров’я!», – так вітаються наші співвітчизники, а на прощання кажуть: «Бувайте здорові!», тобто бажають один одному справжнього скарбу кожної людини – ЗДОРОВ’Я.

7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я, який було започатковано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 1948 році, членами якої поступово ставали різні країни світу.

Здоровий спосіб життя - це дбайливе ставлення до себе, уміння піклуватися про своє самопочуття, в тому числі в умовах жорсткого карантину.

Нагадуємо вам, друзі, правила здорового способу життя :

1. найважливіше при здоровому способі життя - це правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, чіпсів та іншої гидоти;

2. активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу;

3. здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: курінням, вживанням алкоголю і тим більше – наркоманією;

4. основа здорового способу життя - правильний розпорядок дня;

5. одне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій.

Не забувайте, що здоров’я може мати дуже дорогу ціну і переважно це стосується спроб повернути його на своє місце. У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо  всім хворим ­ якнайшвидшого одужання, медикам ­ потужної матеріальної і технічної бази!

Усім нам ‒ бути здоровими і життєрадісними!

Залишаймося дома, піклуймося про своє здоров’я!

Друзі, цей відеоролик  стане вами  у нагоді! - перегляд

 

Запрошуємо до навчання учнів

Рейтинг пользователей: / 4
ХудшийЛучший 

Facebook

 

 

 

Геніческе ПТУ №27 запрошує на навчання - перегляд

 

Наказ №92 від 02 квітня 2021 р. "Щодо організації освітнього процесу

 

Щодо поширення інформації про курс "Підприємництво для школярів"

 

г. Геническ, ул.Ковпака,36
05534-30234; 05534-30236; 05534-30238

Показать на карте

 

ПТУ №27 г. Геническ © 2012-2013
Все права защищены